Monday, February 26, 2007

F.Bahçe kaçabilecek mi?


F.Bahçe kaçabilecek mi?

Turkcell Süper Lig'de 22. haftanın kapanış maçında lider Fenerbahçe Antalyaspor'a konuk oluyor. Hafta içi UEFA Kupası'nda AZ Alkmaar'a elenerek kupaya vedan Fenerbahçe ligde Antalya deplasmanından iyi bir skorla İstanbul'a dönüp moral bulmak istiyor. Vedat Yüksel'in yöneteceği mücadelede 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den canlı olarak yayınlanacak.

Galatasaray'ın Denizlispor ile berabere kalarak iki puan bırakması, Beşiktaş'ın Trabzonspor deplasmanında 3-2 mağlup olması Fenerbahçe açısından bu maçı çok önemli kılıyor. Fenerbahçe Antalyaspor deplasmanında kazanırsa Galatasaray ile olan puan farkı 9, Beşiktaş ile ise 11 puana çıkacak. Fenerbahçe'de Antalyaspor maçı öncesi kart cezalısı Tuncay'ın yanı sıra Rüştü, Kerim ve teknik direktör Zico'nun gözden çıkardığı Serkan Balcı da maç kadrosuna alınmadı. Ayrıca tecrübeli defans oyuncusu Lugano bu maçta kart görmesi halinde cezalı duruma düşecek. Antalyaspor'da ise Mustafa Gürsel, İdris, Emrah ve Sezer cezaları sebebiyle oynamayacaklar.

Antalyaspor yönetimi, 13 bin 850 seyirci kapasiteli Antalya Atatürk Stadı'nda oynanacak karşılaşmanın bilet fiyatlarını kapalı tribün 60 YTL, açık tribün 60 YTL, Adopen ve İl Özel İdare Tribünlerini 5 YTL olarak belirledi.

Antalyaspor:

Cordoba
Metin
Dziewicki
Bieniuk
Volkan
Suazo
Ali Bilgin
Uğur Kavuk
İlyas
Ali Zitouni
Ahmet D.

Fenerbahçe:

Volkan
Önder
Edu
Lugano
Ümit
Deniz
Aurelio
Appiah
Tümer
Alex
Kezman

Stat:
Antalya Atatürk
Saat: 19.00
Hakem: Vedat Yüksel
Yayın: Lig TV

F.Bahçe ile Antalya 26. randevuda

Fenerbahçe, Antalyaspor ile bugün yapacağı karşılaşmayla birlikte ligde rakibiyle 26. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne dek ligde yapılan 25 maçın 18'ini Fenerbahçe, 2'sini Antalyaspor kazanırken, 5 karşılaşma da berabere sona erdi. ''Sarı Kanaryalar''ın toplam 51 golüne, ''Akrepler'' 20 golle karşılık verdi. Fenerbahçe, sezonun ilk yarısında kendi sahasında yapılan maçta rakibini 4-2 mağlup etmişti.

F.Bahçe son 8 maçı da kazandı..

Fenerbahçe, Antalyaspor'a karşı son dönemde galibiyet sayısında büyük üstünlük kurdu. Rakibine en son 6 Kasım 1998 tarihinde Antalya'da yapılan maçta 1-0 mağlup olan sarı-lacivertliler, daha sonra içerde ve dışarda yaptığı son 8 lig maçını da kazanmayı bildi. Fenerbahçe, Antalyaspor ile deplasmanda yaptığı maçlarda da rakibine galibiyet sayısında üstünlük kurdu. Rakibiyle Antalya'da yaptığı 12 maçın 6'sını kazanan sarı-lacivertliler, 4 maçta berabere kalırken, 2 kez de sahadan yenik ayrıldı. Antalya'da Fenerbahçe 18, ev sahibi ekip ise 10 gol attı.

No comments: