Friday, February 23, 2007

"F.Bahçe'yi aynı taktikle eledik"

"F.Bahçe'yi aynı taktikle eledik"

AZ Alkmaar Teknik Direktörü Louis Van Gaal, Fenerbahçe karşısında maçın ikinci yarısındaki baskılı oyunlarıyla 2-0'dan 2-2'lik beraberliği yakaladıklarını kaydederek, ''İkinci yarıda sahada sadece AZ Alkmaar vardı'' dedi.
Van Gaal, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, ilk yarıda Fenerbahçe karşısında iyi olmalarına rağmen yaptıkları pas hatalarının neticesinde gelişen kontrataklardan goller yediklerini belirtti.

Maçta 2-0 yenik duruma düştükten sonra ümitlerini yitirmediklerini ve tura inanmaya devam ettiklerini ifade eden Van Gaal, ''İkinci yarıda sahada sadece bir takım vardı o da AZ Alkmaar'dı. Kalemizde pozisyonlar gördük ama sahada ikinci yarı sadece AZ vardı'' dedi.

İstanbul'daki 3-3 biten maçtan farklı bir taktikle oynamadıklarını anlatan Van Gaal, şunları kaydetti: ''Fenerbahçe'ye karşı İstanbul'daki taktikten farklı oynamadık. Aynı taktikle çıktık. Fenerbahçe bugün bize karşı daha dirençli çıktı. Türkiye'deki maçta da aynı durumla karşılaştık ama bugünkü maçta, özellikle 1. yarıda iki hafta önceki formumuz olsa daha değişik durumlar olabilirdi. Gereğinden fazla top kaybı yaşadık. Fenerbahçe kontratağa çıktı 1. ve 2. golleri attı. Bu bölümde bile Fenerbahçe fazla çıkamıyordu biz baskılı oynuyorduk. Şota elinden geleni yaptı. 90 dakika boyunca sahada kalmasını beklemiyordum. Savaştı... Molhoek maçın başında sakatlandı orada bir problem yaşadık.''

No comments: