Monday, February 26, 2007

Maçtan notlar


Maçtan notlar

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Antalyasporlu oyuncular sahaya, üzerinde ''Almadığınız her fiş ülkemizi değil başkalarını kalkındırır'' yazılı bir pankart taşıyarak çıktılar.

İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla, maça il dışından gelen Fenerbahçe taraftarları, polis tarafından şehir girişindeki belirli noktalarda toplanarak eskort eşliğinde stadyuma getirildi.

Stat ve çevresinde bin 200 polis görev alırken, jandarmadan 100 kişilik kuvvet stat dışında tedbir olarak bekletildi. Açık tribün tarafındaki otopark da güvenlik amacıyla boş bırakıldı.

Maçtan yaklaşık 1,5 saat önce stada gelen Fenerbahçe taraftarları, kendilerine tahsis edilen açık tribünün tamamına yakınını doldurdu. 2 bin 850 seyirci kapasiteli açık tribün için 2 bin 800 biletin satışa sunulduğu bildirildi.

Fenerbahçeli futbolcular, saat 17.30'da açık tribün tarafındaki kapıdan stada geldiler. Futbolcular, stada girişlerinde sarı-lacivertli taraftarların sevgi gösterileriyle karşılandılar.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım maçı, protokol tribününde Antalyaspor Başkanı Sedat Peker ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte izledi.

APARTMANLARA ANTALYASPOR BAYRAKLARI

Antalyaspor taraftarları ise kapalı tribün ile her iki kale arkasındaki açık tribünlere yerleştirildiler.

Stada girişleri sırasında taşkınlık yapan bir grup Antalyaspor taraftarıyla güvenlik güçleri arasında yaşanan gerginlik, büyümeden yatıştırıldı.

Maç dolayısıyla açık tribünün arkasında bulunan apartmanlara, Antalyaspor'un renklerini taşıyan bayrakların asıldığı görüldü.

ANTALYASPOR

Antalyaspor'da belinden sakat olan Mustafa Gürsel ile ayak bileğinde sakatlığı bulunan İdris, maç kadrosunda yer almadı.

Sahaya ilk olarak Antalyasporlu oyuncular çıktı. Bu sırada Adopen tribünündeki 07 Gençlik Grubu, kırmızı-beyazlı futbolcuları tek tek tribüne çağırarak alkışladı.
Antalyaspor taraftarları, Fenerbahçe taraftarına yönelik ''Türkiye sizinle rezil oluyor'' diyerek tempo tuttu.

LETONYALI FUTBOLCULAR DA İZLEDİ

Kale arkası tribünlerin biletleri 5 YTL, Fenerbahçe taraftarlarının alındığı açık tribün ile kapalı tribün biletleri ise 60 YTL'den satıldı.

Maçı Letonya Birinci Ligi'nde lider olan ve kamp çalışmasını Antalya'da sürdüren Ventspils takımı oyuncuları da izledi.

İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından kapalı tribünün önünden çok sayıda kırmızı ve beyaz renkte balon uçuruldu.

Antalyaspor taraftarları, kulüp başkanı Sedat Peker için ''büyük başkan'' diye tezahürat yaptılar.

Fenerbahçe Kaptanı Ümit Özat, ilk kez ilk 11'de sahaya çıkan Olcan'ı öperek kutladı ve başarı diledi.

Karşılaşmayı 170'e yakın basın mensubu takip etti.

No comments: