Tuesday, February 27, 2007

Zico'ya yol görünüyor


Zico'ya yol görünüyor

UEFA Kupası'nda AZ Alkmaar'a elenmenin ardından Süper Lig'de de Antalyaspor'a mağlup olan Fenerbahçe'de sabırlar taştı. Sarı-Lacivertli taraftarlar, takımlarının hırstan uzak futbol yapısına karşı tepkili.

Zaman Gazetesi'nin 27 Şubat 2007 tarihli haberine göre, Antalya maçı sonrası futbolculara sözlü sataşmalarda bulunan taraftarlar, İstanbul'da da aynı davranışlarını sürdürdü. Türkiye'ye getirme kararı alındığında şimşekleri üzerine çeken Teknik Direktör Arthur Zico'nun bu kayıplar sonrası tahtını da kaybettiği söyleniyor. Başkan Aziz Yıldırım'ın Zico'yla birkaç gün içinde geniş çaplı görüşme yapacağı ve Brezilyalı teknik adamla geleceğini konuşacağı bildirildi.

Yıldırım'ın kaybedilenler hakkında hesap soracağı Brezilyalı çalıştırıcıyla mecburi olarak sezon sonuna kadar ayrılmayı düşünmediği vurgulandı. Süper Lig'de Galatasaray ve Beşiktaş'ın önünde olmalarından dolayı Yıldırım'ın kurmaylarına Zico'yu şimdiden göndermenin gereksiz olacağını söylediği öğrenildi. Ancak Brezilyalı çalıştırıcının uluslararası arenada ilaç olamadığının anlaşıldığı, gelecek sene için daha kariyerli bir teknik adam arayışlarına da bugünden başlandığı anlatıldı. Kısacası şampiyon yapsa bile Zico'nun Fenerbahçe'den gönderileceği iddia ediliyor. Ayrıca önceki gün Antalya'dan dönüşte Yıldırım'ın Zico'yla kısa süreli bir görüşme yaptığı kaydedildi. Var olan kötü gidişata bir an önce kesin çözümler isteyen Yıldırım'ın, futbolcuların agresif hallerinin nedenlerini sorduğu kaydedildi.

Brezilyalı çalıştırıcının bu sert geçen konuşmadan dolayı moralinin bir hayli bozuk olduğu ve kendisinin bu duruma düşmesini kaleci Volkan Demirel'in performansına bağladığı ifade edildi. Volkan'ın başarısızlığının faturasını ödemekten rahatsızlık duyduğu anlatılan Zico'nun, oyuncusuyla yan yana gelmemeye ve konuşmamaya özen gösterdiği ileri sürüldü. Zico'nun küstüğü Volkan ise dün Samandıra Tesisleri'nden ayrılmadı. Taraftarların çıkışta futbolcuları protesto etmesiyle genç file bekçisinin Samandıra'da kalma kararı aldığı öğrenildi. Kaptan Ümit Özat'ın da Volkan'ı teselli etmek için uzun süre tesislerde kaldığı belirtilirken, futbolcunun geç saatlere kadar uyuyamadığı bildirildi.

No comments: