Monday, February 26, 2007

"Cruzeiro'da yer var mı?"


"Cruzeiro'da yer var mı?"

Zaman Gazetesi'nin 25 Şubat tarihli haberine göre, Fenerbahçe'de Alex de Souza, 'Sarı-Lacivert' renklerden kopma noktasına geldi. 2004 yılından 2007'ye kadar Fenerbahçe'nin en üretken futbolcusu olan Alex'in, Süper Lig'deki Sakaryaspor maçı sonrası ayrılma kararı aldığı ortaya çıktı.

Brezilyalı futbolcunun, eski takımı Cruzeiro'nun başkanı Zeze Perrella'yla UEFA Kupası'ndaki AZ Alkmaar karşılaşması öncesi, bir telefon görüşmesi yaparak; 'Orada bana yer var mı?' diye sorduğu ileri sürüldü. Başkan Perrella'nın ise fazlaca değer verdiği yıldız oyuncuya, 'Kapımız sana her daim sonuna dek açıktır.' karşılığında bulunarak gelmesinden memnuniyet duyacağını söylediği iddia edildi. Bu ani kararın ardında, bitmeyen 'koşmuyor' eleştirilerine taraftarların da destek vererek Sakaryaspor maçında Alex'i protesto etmelerinin yattığı öğrenildi.

Hemen her fırsatta yürüyerek oynadığı cümlelerine karşılık verip, kendisini savunmaktan geri durmayan başarılı futbolcunun, artık bu eleştirilerden yorulduğu ve sözleşme yenilemeyeceği kaydedildi. Gelecek sene Brezilya'ya dönmeyi planlayan Alex için Cruzeiro Başkanı Zeze Perrella, "Senin kalitende bir oyuncuya sahip olmak bize gurur verir. Üç yıllık ayrılıktan sonra yeniden burada olacağını düşünmek heyecan verici. Tecrübene ihtiyacımız olduğu bir gerçek." ifadelerini kullandığı anlatıldı.

No comments: