Wednesday, February 28, 2007

Saran Group'la yollar ayrılıyor...


Saran Group'la yollar ayrılıyor...

Fenerbahçe Kulübü, Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme, UEFA Kupası ve özel kupa maçlarının (jübile hariç) yayın haklarını elinde bulunduran eski yönetici Sadettin Saran'ın şirketiyle olan sözleşmenin feshedilmesi için girişimlere başladı.

Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, ''Futbol takımımızın yayın haklarını elinde bulunduran SARAN Group şirketlerinden KAS Management Ltd. unvanlı şirket ile kulübümüz arasında mevcut yayın sözleşmesinin yürürlük süresinin yorum farkına ilişkin, taraflar arasında mevcut anlayış farklılığının sulhen aşılamaması sebebi ile sözleşmede düzenlenen hakem prosedürünü 22 Şubat 2007 tarihinde başlatmış bulunmaktayız'' denildi.

Açıklamada, 2000 yılında imzalanan sözleşmenin bu sezon sonunda bitmesi gerektiği belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:

''Kulübümüz, sözleşmenin süresine ilişkin düzenlemeye uygun olarak, sözleşmenin imzası tarihinden itibaren 6 futbol sezonu boyunca uyguladığı ve içinde bulunduğumuz futbol sezonu sonunda (2006-2007) sona ereceğine ilişkin bir anlayışa sahipken, KAS şirketi, sözleşmenin ucu açık bir şekilde yürürlükte olduğu ve sona ereceği tarihin belirsiz olduğu şeklinde bir anlayış içinde bulunmaktadır. Söz konusu yorum farklılığının, kulübümüz aleyhine yaratacağı maddi zararların önlenmesi amacıyla, bir yıldır SARAN Group ile yürütülen görüşmelerden herhangi bir sonuç çıkmaması üzerine kulübümüz böyle bir yola girmiştir.''

No comments: