Sunday, February 25, 2007

Özdemir: "Zico'nun arkasındayız"

Özdemir: "Zico'nun arkasındayız"

Fenerbahçe'nin 100. kuruluş yılı nedeniyle Marmaris Fenerbahçeliler Derneği tarafından Pineta Otel'de düzenlenecek yemeğe katılmak için ilçeye gelen 2. Başkan Nihat Özdemir, AZ Alkmaar beraberliğinden sonra eleştiri oklarına hedef olan Teknik Direktör Zico'nun arkasında olduklarını söyledi.

Derneklerden Sorumlu Asbaşkan Mithat Yenigün'le birlikte Marmaris'e gelen Özdemir, Marmaris Fenerbahçeliler Derneği Lokali'nin açılışına katılıp yöneticilerle tekne turu yaparken, "Beş gol attık, 5 gol yedik, ama elendik. Hollanda'daki maçın ilk yarısında oyuncularımız dört dörtlük oynadı. Rakibi sahadan sildik, ama ikinci yarıda 2-2'lik eşitliğe engel olamadık. Fenerbahçe'nin 100. yılında UEFA Kupası'nda ilerlemek bizim için çok önemliydi. Bu turu geçseydik, daha da ilerilere gidebilirdik. Ama maalesef buraya kadarmış. Bu durum bizim gibi Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonsporluları da üzdü. Her maç sonrası Zico ile oturup değerlendirme yapıyoruz. İyi oynadığımız zaman da, kaybettiğimiz zaman da konuşuyoruz. Kulağını çekme diye bir şey söz konusu değil. Teknik direktörün işine karışmak söz konusu değil. Zico da tur atlamamızı isterdi, ama olmadı" dedi.

Fenerbahçe Disiplin Kurulu'nun eski yönetici Sadettin Saran hakkında verdiği ihraç kararına uyacaklarını da belirten Özdemir şunları söyledi:

"Disiplin Kurulu, konuyu uzun süredir inceliyordu. Kararı ben de yeni öğrendim. Disiplin Kurulu, Sadettin Saran'ın kesin ihracına karar vermiş. Bu karar, yönetim kuruluna gelecektir. Yönetim olarak Disiplin Kurulu'ndan gelen kararları onaylama taraftarıyız. Bu kararda da böyle olacaktır."

Ligin uzun bir maraton olduğunu, yarışta rakipler gibi kendilerinin de puan kaybedebileceğini vurgulayan Özdemir, her karşılaşmaya final gözüyle baktıklarını dile getirdi. Rakiplerin kaybetmesinin kendilerine moral verdiğini belirten Özdemir, AZ Alkmaar'la İstanbul'da oynanan maçta yaşanan olaylara da değindi. Özdemir şunları söyledi:

"Maç öncesi Migros tribününde istenmeyen olaylar çıktı. Özel güzenliğimiz var, ama arama görevi Emniyet Müdürlüğü'nde. İçeri yabancı madde girmişse, bunun ihmali bizde değil. Tüm taraftarlar, polis tarafından aranıyor. Valiliğe ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı gönderip kontrollerin daha iyi yapılmasını istedik."

No comments: